Başarılı Bir Özgeçmiş İçin Bazı İpuçları

Başarılı Bir Özgeçmiş İçin Bazı İpuçları

Başarılı Bir Özgeçmiş İçin Bazı İpuçları

Başarılı Bir Özgeçmiş İçin Bazı İpuçları

İş görüşmesine gitmeden önce eş, arkadaş ve dostlarımıza en sık sorduğumuz sorulardan biri şudur: “Özgeçmişime bakarmısın, nasıl görünüyor ?”

Herşeyden önce iyi bir özgeçmişin hedefi kar elde etmektir. Yani diğer anlamda ticari bir hedefi vardır. Tıpkı işverenlerin diğer işverenlerle yaptığı ticari anlaşmalar, ortaklıklar ve sözleşmeler gibi bir özgeçmişin de buna benzer ticari hedefleri vardır. CV’nizin kabul görmesi için birtakım bazı kural ve esaslar var.

Özgeçmişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

1.Dürüst olun

İş hayatında dürüstlük hepimizin uyması gereken kurallardan ve beklenen davranışlardan birisidir. İş görüşmesinde amiyane tabirler fazla atmamak gerekiyor. Eğer iddialarınızı destekleyemeyecek olgular bulamıyorsanız bu sizin için mutlak bir başarısızlıktır. Bazı insanlar yalan söylediğinde hemen anlaşılır. “Atıyorsun” deriz. Ama profesyonel yalancıların ya da profesyonel abartıcıların söylediği yalanlar pek kolay anlaşılmaz. Güven tesisi içerisinde işe alım yapılmış olması bu abartmanız ortaya çıktığında o tesisin başınıza yıkılacağı anlamına gelir. Finanstan pek anlamayan bir İK uzmanını özgeçmişiniz konusunda yanıltarak finansal değerler vererek ve teknik konular söyleyerek yanıltabilirsiniz. Ama elbette bu istenen bir durum değildir.

2.Grup odaklı davranın

İş dünyasının son 30 ya da 40 yılında birey odaklı çalışma biçiminden ekip çalışmasına yönelim önem kazandı. Başarının ekip çalışmasında olduğu kuşkusuzdur. İş görüşmesinde “A projesinde x ekibiyle şu kadar kazanım sağlayarak şirketin büyük kazanç elde etmesini sağladım” şeklinde söylemeyin. Bunun yerine X ekibiyle birlikte A projesinde büyük başarılara imza attık. Böylece şirket ekibimiz sayesinde büyük kazanç elde etti diyebilirsiniz.

3.Girişimci olun

Boş zamanlarınızda ne öğrendiğinizden bahsedin. Boş zamanlarımda tatil yapıyorum, bisiklete biniyorum ya da ata binmeye poyrazköye gidiyorum demek yerine boş zamanlarımda Nano fizik hakkında kitaplar okuyorum ve bisiklete biniyorum demek daha doğrudur.

4.Özgeçmiş tasarımına dikkat edin

Yazı karakteri:

Tasarımınıza bağlı olarak değişmekle beraber  10-12 punto arası yazı karakterleri kullanın. Ve mutlaka yazılarınız siyah olmalıdır. Yazı tipi, aralıklar, imla hataları gibi konulara özen gösterin.

Sayfa Sayısı:

Bir özgeçmiş en fazla 3, en az 1 sayfadan oluşmalıdır.

Son olarak ön yazı mektubunun altına verecekleri cevaba saygı göstereceğinizi belirten “saygılarımla” ifadesini mutlaka ekleyin.

Kaynak:İstanbul İşletme Enstitüsü

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir