Çok Çalışıp Az Maaş Almak

Çok Çalışmak ve Az Maaş Almak

Çok Çalışmak ve Az Maaş Almak

Çok Çalışıp Az Maaş Almak

Tanıdık geliyor değil mi? Bence hepimiz o günlerden geçtik. Kişisel gelirinize hiçbir katkısı olmayan bir şey için saatlerce çalıştık. Eğer insanların işleri hakkında en çok şikayette bulundukları 5 şeyin listesini yapsaydık bence farkı itiraflardan oluşan bir sıralama olacaktır. Örnek verecek olursak;

  • Klimanın az veya çok açılması,
  • İnsanların masalarında kokulu yiyecekler yemeleri ( mesela lahmacun ),
  • Yöneticilerin dinlememesi,
  • Ofisten çok geç çıkmak,

Ama şikayetlerin en iyisi de kesinlikle maaşınızın az aldığınızı düşünmeniz olurdu.

O kadar alengirli bir durum ki, özellikle kariyerinize daha yeni başladığınız zamanlar aldığınızdan daha çok hak ettiğinizi düşünürsünüz. Çünkü ne kadar kazanmanız gerektiğinizi belirlemeniz için yeterince deneyiminiz veya uzmanlığınız yoktur.

Çok çalışmak ve az maaş almak fazlaca motive kırıcı olabilir çünkü takdir edilmezsiniz, sanki kuru bir kalabalıkta kaybolmuş gibisinizdir. Örneğin bundan bıktım, hiçbir zaman daha iyisini yapamayacağım demektense bu deneyimleri nasıl karşılayacağınızı ve onları gelecek girişimlerinize etkili bir şekilde nasıl uygulayacağınızı düşünün.

Örneğin ilk işinizdesiniz, ilk büyük projenizi tamamladınız, yöneticinize gösteriyorsunuz ve o sizden yeniden başlamanızı istiyor. Aniden saatlerinizi bir hiç uğruna harcamış gibi hissediyorsunuz. Bu gibi durumlarda kötünün iyisin düşünmek zorundasınız. Cesareti kırılmış gibi hissetmektense proje üzerinde uzmanlaşırken vakit kaybetmediğinizden emin olmak için zamanı yapıcı eleştirileri sormaya harcayın.

Başarıya giden birçok bileşen vardır. Merdiveni tırmanırken düşünülmesi gereken birçok farklı bakış açısı var ama bir tanesi hiçbir zaman değişmez. İyi bir çalışma etiğinin mevcut olması. Kimse negatif tavırla bir yere varamadı! Bu kulağa ucuz geliyor olabilir ama doğru.

Bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Yapacak çok şeyin olması yapacak hiçbir şeyin olmamasından iyidir? Tabii ki bütün projeleri yönetmek için güvenilir kişi olmanız vaat veren bir işarettir? Eğer çok şey yapma ve birçok yeni deneyim edinme şansı size verildiyse o zaman bu deneyimleri özgeçmişinize fırsatınız da var.

Bunu şöyle düşünün, tamamladığınız her görevle, tanıştığınız her bağlantıyla, yaptığınız her konuşmayla, aldığınız her bir geri dönüş veya tavsiyeyle, kendinizi göstermeye harcadığınız her dakikayla bilinçaltında profesyonel profilinizi oluşturuyorsunuz.  Para deneyim satın alamaz ve ne kadar çok sahip olursanız o kadar çok aranırsınız.

Kimse rollerinin önemsiz olduğunu ve işe bir etkilerinin olmadığını hissetmek istemez. Bu yüzden bundan kaçınmak için her şeyin sonuç ile alakalı olduğunu hatırlayın ve sizin sonucunuzun ne kadar üretken olduğunu ölçün. Bir değeri olmayan veya hiçbirşeye katkısı olmayan bir iş üzerinde saatlerce çalışan bir aptal mısınız? Ya da zaman harcamaya değer görevler tamamlayarak meşgul olduğunuzu kanıtlayacak üretken sonuçlarınızdan örnekler verebilir misiniz?

Sıklıkla işverenler sonuç ve maaş arasındaki ilişkiyi tanımlamakta başarısız olurlar. Girdiniz ne kadar değerli olursa şu an aldığınız maaştan daha fazlasını hakettiğinizi kanıtlamak için şansınız vardır. Örneğin eğer benim çalışanlarımdan biri bana zam için gelse ve işe kattıkları değeri gösteren üç tane göze çarpan yol ya da üç tane iyi üretken sonuç sunsalar onları kabul ederim. Gerçekten hayır diyemem! Çünkü değerlerini ve işin devamı için olan gerekliliklerini kanıtlamışlardır.

Bıkmış hissedeceksiniz, bazen vazgeçmek isteyeceksiniz. Bu olduğunda bir adım geri atın, o anki durumunuzu değerlendirin ve her fırsatın avantaja çevrilebileceğini hatırlayın.

Unutmayın! Sadece siz geleceğinizin rotasını belirleyebilirsiniz.

Kaynak:İstanbul İşletme Enstitüsü

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir