İş Görüşmesinde Yapılması Gerekenler

İş Görüşmesinde Yapılması Gerekenler

İş Görüşmesinde Yapılması Gerekenler

İş Görüşmesinde Yapılması Gerekenler

Eğer bir iş arıyorsanız bilmeniz gereken birkaç husus var. Aslında bunları  birçok kişi biliyor ancak kullanım şekilleri yanlıştır. İş görüşmesinin bir kullanma kitapçığı olmadığından yanlış kullanımı da gayet doğal.

İş görüşmesinde “kendinizden bahseder misiniz ?” sorusu özgeçmişinizde yer alan bilgileri tekrar etmeniz için sorul.an bir soru değildir. Burada üzerindedurmanız gereken iki şey var.

  1. Bu şirkette neler yapabileceğinize dair vaatlerde bulunmanız gerekir.
  2. Yapacaklarınızın pratiğini iyice anlatmanız gerekir.

Elle tutulur somut birşeyler vermezseniz bu görüşme belli bir yerde tıkanacak ya da olumsuz  yönde  sonuçlanacaktır. Siz işveren olsaydınız bir çalışandan neler isterseniz, onlara istediklerini vermeye çalışın.

İş görüşmesi cümleleri

İş görüşmesinde kullanmanız ve kullanmamanız gereken cümleler aşağıdaki gibidir.

Yanlış: İş arıyorum!

Burada kullandığınız kelimeler basit ve sıradan. Nerede iş arıyorsunuz ?Hizmet sektöründe mi ? Bir sanayi kuruluşunda mı ?  Tam olarak aradığınız iş nedir ?

Yanlış: Ben üretim sektöründe iş arıyorum.

Bu çok geniş bir alan ve özellik belirtmiyorsunuz. Bir farklı, ayırt ediciliği olmalı.

Doğru: Ben hizmet sektöründe otel işletmeciliği üzerine yönetici kısmında bir iş arıyorum.

İş bulmak için farkınızı belli etmeniz gerekir. Eğer bir ayır edici özelliğiniz bulunmuyorsa iş görüşmesinde diğer adaylar arasında parlamanız zordur. Şansınız da diğer adaylarla eşit olacaktır. Bu iş görüşmesinin olumlu geçmesi  için aşağıdakileri deneyin.

Parçası olduğunuz bir proje takımında nasıl katkılar sağladınız ? Proje takımında şirkete büyük kar sağladım. Gelirlerin %5 oranında artmasını sağlayabilecek bir pazarlama stratejisi geliştirdim.

En son çalıştınız iki şirket nedir ? Ben  koç ve sabancı  holding de çalıştım. Son 5 yılımı sabancı ve koç holdingte geçirdim.

Kariyeriniz durumunuz nasıl ? Çalıştığım şirketlerde sürekli bir üst kademeye geçerek terfiler aldım. Çalıştığım sabancı holding kuruluşunda ilk yılımda terfi aldım. Koç grubunda çalıştığım 3 sene  içerisinde iki kez terfi aldım.

Geliştirdiğiniz yetenekler var mı ? Sürekli eğitime önem veriyorum. Sosyal medya kanallarını kullanarak onların üzerinden  farklı pazarlama stratejileri üzerine birçok şey öğrenerek kendimi geliştirdim.

Sonuç: Bir iş görüşmesinde neler söylediklerinizden çok nasıl ne şekilde söylediğiniz önemlidir. Kısa öz cevaplar vermek yerine açıklayıcı ve betimleyici cümleler kurmak sizi her zaman daha akılda kalıcı ve ön planda gösterir. İyi bir İş görüşmesi her zaman akılda kalıcı olmalıdır. Betimleyici cümlelerle bunu sağlayabilirsiniz.

Univerist  Ders Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Univerist Ders Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir