İş Hayatında Çok Yönlü Olabilmek

is-hayatinda-cok-yonlu-olabilmek

İş Hayatında Çok Yönlü Olabilmek

İş Hayatında Çok Yönlü Olabilmek

İş yaşamında çok yönlü olabilmek… 10-15 sene öncesini düşürsek ,  iş yaşamında çok yönlü bir şekilde  olabilmek lafını size söylemiş olsaydım, bana direk  vereceğiniz ilk tepki ne olurdu merak içindeyim ? Sizde çoğu insan gibi; bir yerde olan her yerdedir, her yerde olan hiç bir yerdedir mi derdiniz?. Tahminimcede genellikle sonrasında da olduğu gibi devam ederdiniz, ‘’ Çok işle uğraşan kişi veya kişiler hiçbir işi tam olarak yapamaz, bir iş yapacaksan onunda tam anlamıyla hakkını vererek yapıp, başarılı olacaksın.’’ Biçiminde  konuyu bana oldukça detaylı bir şekilde açıklardınız. Ben size nasıl bir şekilde açıklama yapardım? Galiba  sizin düşüncenizi  mantıklı bulur, kariyerimi o yönde planlamaya başlardım. Kariyer planlarımda sadece tek bir iş kolu üzerine gider ,o iş üzerine planlar olurdu ve o işi tam anlamıyla, hakkını vererek yapmaya çalışır, kendimi o işte oldukça iyi bir şekilde geliştirirdim. Peki, ya şimdi? Şimdi bu konuşma bu şekilde geçse, size olan tepkim ‘Hadi ya’ şeklinde olurdu. Neden sadece tüm enerjimi tek bir  kola, tek bir yöndeki işe harcayıp, kendimi ilgim olan diğer iş kollarında iyi bir şekilde geliştirmeyeyim ki? Sonuçta her insanın birçok alana ilgisi  olabilir. Bu ilgi alanlarıyla doğrultulu farklı işler yaptığında, mutlu olabilir. Belki de tek bir iş kolu size de tek düze gelecek ve mutlu olamayacaksınız. İlgi alanınız olan konularda, kurs ya da seminerlere giderek, kendinize farklı uzmanlık alanları da yaratabilirsiniz.

Şimdi şöyle düşünelim ,mesela  insan kaynakları  uzmanısınız. Hukuk dalına oldukça çok ilginiz var, iş hukuku dalında oldukça iyi olan bir seminer duydunuz ve o seminere gitme kararı aldınız. Böyle bir seminerin bile personel ile patron arasında kurmaya çalıştığınız köprüde, işinizi oldukça kolaylaştırabileceğini hiç düşündünüp aklınıza getirdiniz mi? Patronunuza personel haklarının neler olduğunu, şirket olarak nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatan cümleleri yönetmeliklerle açıklıyorsunuz. O da, avukatın işi mi diyorsunuz? Ben size şirketin davalarına girin, demiyorum zaten. Sadece kendinize ek bir özellik ekleyin, diyorum. Sizinde ek özellikleriniz olsun. Asıl uzmanlık alanınız olmasa bile, uzmanlık alanınız kadar bildiğiniz özellikleriniz de CV belgenizde olmalı.

Özgeçmişinize ekleyeceğiniz sertifikalar sizi diğerlerinden ayırır ve farkınızı gösterir. Özgeçmişinize ekleyeceğiniz kişisel gelişim seminerleri bile size profesyonel ve güven veren bir duruş kazandırır. Ayrıca fark yaratmanız açısından katkı sağlar.

Univerist  Ders Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir