Mülakat Daveti Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?
Sizi yok saymaları , sizi önemsememelerini sevmiyor musunuz? Ben de zaten o şekilde düşünmüştüm. Bu iş arayıpta bulumayanlar arasında yaygın bir his halindedir. Aslında,bu olay içinde yaygın demek çok az bile kalır. Eski zamanlarda nasıldı bu tür hisler bilmiyorum ama çağımızda birçok cv gönderipte mülakat daveti bile almamak “yok sayılmak” anlamına taşımaktadır Kariyer sitelerinden günde 500 den farklı şirkete cv yollayabilirsiniz.
Eğer sizde yeni bir iş arayışı içindeyseniz, size ne anlatacağımı biliyor olmalısınız. Bir mülakata girebilmek o kadar da kolay değil. Aslında oldukça imkansız olarak da düşünebilirsiniz. Bir mülakat daveti almak için oldukça çok yani gereğinden fazla uğraşmalısınız.
Bu tür olağan durumlarda herkes neden “ben mülakat daveti alamıyorum” diye düşünür. Ama size çok iyi haberlerim var. Mülakata girememe sebebiniz burnunuzun hemen ucunda olabilir. Ne olduğunu biliyor musunuz?
Mülakat daveti almak için yapmanız gerekenler;
Bu vereceğim ipuçları sizin şansınızı oldukça çok arttıracak. Bu sebepten dolayı bir sonraki özgeçmişi göndermeden önce aşağıdaki maddeleri yaptığınızdan emin olun:
Detaylara oldukça önem verin.
Hayatımızsan hiçbir şey kazara olmaz. İş tanımından mülakat sürecine kadar geçen sürede şirketin potansiyel aday olarak sizinle nasıl iletişime geçeceği , nasıl iletişim kurmaya çalıştığına oldukça çok dikkat edin. Bazı şirketler anında bir yazı ile size cevap verebilir, bazıları ön yazı mektubunuzun spesifik bir soruyu cevaplamasını bekler veya belirli karakter sayısında neden sizin aranan kişi olduğunuzu sorar. Ne istiyorlarsa, hepsini yapın. Mülakat daveti almak için tüm detayları gözden geçirmelisiniz.
Cv göndereceğiniz şirketle alakalı araştırmanızı yapın.
Genel bir ön yazı mektubunun ilerledikçe büyüyen bir şirkette, rekabetçi olan bir pozisyon için başvurursanız o pozisyonu kazanma şansı %0’dır.
Tanışma mailiniz ön yazı mektubunuzdur, bunu ister yapın ister yapmayın. Mülakat daveti almak için ön yazı mektubunda olduğunca az kelimeyle neden iyi biri olduğunuzu söyleyebilmeniz lazım. Bu şirketin vizyonunu anlamayı ve de sizin bunu geliştirmeye yardımcı olacağınızı anlamayı içerir. Bu yüzden başvurmadan önce her şirketi araştırın.