Özgeçmiş Hazırlarken Yapılan Hatalar

ozgecmis-hazirlanirken-yapilan-hatalarÖzgeçmiş Hazırlarken Yapılan Hatalar

İlginç olmaya çalışmayın.

İşe alım uzmanı niteliğine ve kalitesini dikkate almadan her özgeçmişe bakar. Bana göre bu işe alımın esas kuralıdır. Her bir özgeçmişi incelemek işe alım uzmanının işidir. Bu sebepden dolayı iş arayan olarak özgeçmişinizin okunmadığına dair yanılgılara kapılıp çılgın şeyler yapmayın. Bunu kişisel algılamayın. Özgeçmişinizi bir hediyeyle göndermeyin J Şaka değil! Görüyorum bazen böyle şeyleri. Özgeçmişini bir çikolata kutusuyla beraberinde gönderenler oluyor. Bunu tarz şeyler yapmayın. Faydası olmaz.

Özgeçmişin en çok bakılan taraflarını düşünün.

Ben bir özgeçmişe baktığımda gözlerim önce başvuranın en son deneyimine gider. Çalıştıkları endüstriye, ne kadardır orada çalıştığına, yaptığı işlerin birbirleriyle alakası olup olmadığına bakarım ve bunu başvuranın ismine bile bakmadan önce yaparım. Birinin ne kadar çok işte çalıştığı veya nerede okula gittiği ilgilendirmez. Daha sonra o kişiye bir kimlik , bir ünvan  kazandırmak için , adayların  kendisiyle ilgili  saçma veya ilginç şeyler yazabileceği sayfanın sonuna inmeden önce isme bakarım. İşe alım uzmanları özgeçmişinize bakar ama çok uzun süre okumazlar. Her işe alım uzmanının kendine göre bir formülü vardır ama siz kendi özgeçmişinizdeki boşluğu kontrol etmek istiyorsunuz bu yüzden işe alım uzmanlarının okuduğu yerler sizin hakkınızda akla gelebilecek her şeyi anlatıyor.

Hazırladığınız özgeçmiş bir sayfayı geçmesin.

Bazı durumlarda iki sayfalık özgeçmiş kabul edilebilir. Eğer onlarca yıldan oluşan bir deneyiminiz varsa ve üst düzey bir pozisyon için başvuruyorsanız ikinci bir sayfa edinebilirsiniz. Eğer şüpheye düşerseniz, bir sayfada bırakın. Benim insan kaynakları alanında beş yıldan fazla bir deneyimim var ama özgeçmişim bir sayfa. Eğer kariyerinizde çok fazla pozisyona sahip olduğunuz için ikinci sayfayı oluşturmayı planlıyorsanız sadece bir yerde tutunamayan biri olarak gözükeceğinizi bilin. Hayatınızda yayınladığınız her şeyin linkini vermek zorunda değilsiniz bunun yerine birkaç anahtar kelime yerleştirin. Ya da daha da iyi bir şey yapmak isterseniz sizin çalışma hayatınıza yönlendirebilecek tek bir link verin. Tekrar eden becerileri silin. Diğer anlamıyla yapabildiğiniz her şeyi bir sayfada yapın. Bu kadar.

Özgeçmişinizi bir multimedya kaynağı olarak görün.

Hazırladığınız özgeçmiş bir sözlük gibi olmalı. Başvurulacak bir kaynak… Sizin profesyonel anlamda kim olduğunuzu anlatan online ne varsa içeriğine ekleyin. LinkedIn’da aktifseniz profilinize bir link koyun. Eğer LinkedIn’de birçok öneriniz ve onayınız varsa bunu da link olarak koyun. Eğer herhangi bir profesyonel portföyünüz varsa onu da koyun.

2015’de yaşıyoruz arkadaşlar. Özgeçmişiniz bir sayfa olabilir ama bu her zaman geçerli bir kural değildir. İşe alım uzmanları tıklamaktan mutluluk duyarlar bu yüzden arayacakları birçok linki koyun çünkü okumaktansa bakmayı tercih ederler. Eğer özgeçmişinizi iyi hazırladıysanız; özgeçmişiniz işe alım uzmanını yönlendirmek adına bir atlama noktası olarak hizmet edebilir. Ya da şöyle düşünün… Hayatınızı anlatmak için sadece bir sayfaya sahipsiniz. Elinizde olan her şeyi kullanmaz mısınız?

Univerist  Ders Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir