Sosyal Medya Paylaşımlarında Hashtag Kullanmak
Twitter adlı sosyal medya beraberinde dijital yaşantımıza girmiş olan hashtag kullanımı, zamanla Facebook ve Instagram gibi sosyal medyalar başta olmak üzere diğer ağlara kadar gelmiş bulunmakta, hem bireysel etkileşim halinde ve bununla beraberinde pazarlama yapmak amaçlı kullanımda oldukça işlevsel şeklini almaya başladı.
Çıkış noktası aslında içerikleri içerdikleri konu başlıklarına göre indekslemek olan hashtagler, zaman geçtikçe ortak ilgi alanlarının bir arada buluştuğu anlamlandırlmış birer keywordler haline gelmiş bulundular. Artık Instagram’da gibi sosyal medyalarda hashtagsiz bir fotoğraf paylaşmak düşünülemez bir hale geldi bile denebilir. İçerikle ilgilenen daha fazla kullanıcıya ulaşmak, daha çok like almak isteyenler için popüler hashtag uygulamaları bile var.
Peki her hangi bir zamanda aklımıza gelen herhangi bir şeyin başına # koymak verimli bir şekilde hashtag kullanımı için yeterli gelmekte midir sizce? Özellikle pazarlama gibi sektörde iletişiminde hashtag kullanırken yapılmaması gerekenler neler?
İşte size sunmuş olduğum 4 maddelik kısa bir liste;
1.Fazlası Zarardır!
Oldukça çok fazla hashtag kullanmak, içeriğinizi sanki çok ‘ilgiye muhtaç’ gibi gösterebilir. Daha az , sık olmayan ve isabetli hashtagler seçmeye çalışmalısınız.
2.Hashtag Dediğin Konu İçermeli.
Paylaşmış olduğunuz içerikle alakası olmayan ama popüler diye o başlıkları kullanmak içeriğinizin oldukça daha çok görülmesini sağlasa bile hesabınızı oldukça amatör şeklinde gösterecektir.
3.Cümlenizin tamamı hashtagden oluşmasın.
Hashtag kullanmaya yeni başladığınız izlenimi vermemek için, özellikle Twitter’da bir cümledeki tüm kelimeleri hashtagle yazmak gibi bir hataya düşmeyin.
4.Anlamlı ve kullanılabilir olanlar iyidir…
Özellikle pazarlama iletişiminde hashtag kullanırken, bu hashtaglerin kullanıcılar tarafından ne şekilde kullanılacağını düşünmek gerekiyor. Sizin için anlamlı olan bir kelime, kullanıcılar için anlamlı olmayabilir ya da cümle içinde anlamlı şekilde kullanılmayabilir.