Yöneticiliğe İlk Adımı Atmak

yoneticilige-ilk-adim

Yöneticiliğe İlk Adımı Atmak

Yöneticiliğe İlk Adımı Atmak

1 – Öncelikli olarak misyon ve vizyon.

Bu konu tamiyle takım ve de misyon ile ilgilidir, bu sebepten dolayı misyonun ne olduğunu, ne anlama geldiğini  bildiğinizden emin olmalısınız. Başarmanızı istedikleri misyon nedir , cidden neydibu istedikleri misyon ? Bu takımı yönetmede oldukça çok etkili olabilir.

Bununla beraberinde ise bunu yaparken kendi “büyük siz’i” işin içine sokmaktan çekinmeyin. Bu benim babamın her zaman yaptığı , anlattığı ve yapmamızı istediği şeydir. Sizin büyük tarafınız takım, misyon ve kurum açısından yaptığı şeyin doğru olduğunu düşünen tarafınızdır.

Ve “küçük tarafınızı” artık başka bir kenara koymanın vakti geldi. Bu parça aslında bizim egomuz; bizi herkesin zeki olduğumuzu, ne kadar yetenekli olduğumuzu ve de yeni lider olmayı nasıl da hak ettiğimizi kabullenmesini isteyen parçamız.

2 – Artık birşeyleri umursamayı ve takımı önemsemeyi öğrenin.

Herkes aynı bir şey , aynı olaylar  tarafından motive olmaz. Yani sizin onları motive eden  olayları , olguları ne motive ediyorsa onu bulmanız ve de o hissi ortaya çıkarmanız sizin elinizdedir.

Örneğin spor salonunda bazı insanlar “Hadi Ahmet, yapabilirsin” gibi şeylerden motive olurlar. Ama ben onunla motive olmam. Bunu bana yaptıklarında tepem atar.

3 – iki şekilde odaklanın.

Öncelikle işte: sadece üç önceliğiniz olsun ve onlara odaklanın ve onları halledin. İnsanlar gerçek anlamda bu üç öncelik  çevresi sayesinde  başarıyı yakalayabilirler  ve ayriyetten siz de kendinizi çok fazla dağıtmadığınızdan dolayı kontrolde hissedeceksiniz.

Daha sonra ki aşamda ise, odaklanmanın diğer bir yolu olan prensiplere liderlik  etmek ve de bu olağan durumlara çok kural koymamaktır. Eğer kural koyarsanız onları da yönetmek zorunda kalırsınız ve insanları da onlardan sorumlu tutmak zorunda olursunuz. Yani eğer “kimse benim iznim olmadan seyahate çıkamaz” kuralını koyarsanız; bir bakarsınız çıkmaz yoldasınız veya kötü bir insana aniden dönüştünüz.

4 – Sakin ve sabırlı olmayı ihmal etmeyin.

Sadece bu  takımınızla değil bununla beraberinde kendinizle de. Bir şeyde , bir olağan durumla yeniyseniz hatalar illaki olacaktır. Bu yüzden hızlı gitmeyip , biraz yavaşlamalı ve hüsrana uğramamalısınız. Hüsrana uğrarsanız eğer bunu takımla başa çıkış şeklinize yansıtmayın.

Şimdiden başarılar dilerim.

Univerist  Ders Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Univerist Kozyatağı-Ataşehir-Suadiye-Acıbadem-Dragos-Kartal-Çamlıca-Çekmeköy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir