Yurtdışında Üniversite Eğitimi

Öğrencilik hayatının son basamağı olan üniversite eğitimi, başarılı bir kariyer, iyi bir meslek ve güzel bir gelecek için çok önemlidir. Bu nedenle hangi bölümü, hangi ülkede, hangi şehirde, hangi üniversitede ve hangi dilde alacağınız çok önemlidir. Küreselleşen dünyada, gelişen teknoloji ve şartlar sayesinde üniversite eğitimini yurtdışında almak çok kolay hale gelmiştir. İyi bir yurtdışı eğitim danışmanlığı ile yurtdışında çok kaliteli üniversitelerde popüler bölümlerde Türkiye’den daha uygun şartlarda eğitim almak mümkün hale gelmiştir. Yurtdışındaki birçok üniversite uluslararası öğrencilere kapılarını açmakta ve büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak bu imkânlar ve bu imkânlara nasıl sahip olunabileceği hususu bilinemediğinde dolayı, hem birçok öğrenci bu durumdan habersizdir hem de neyi nasıl yapacaklarını bilmediklerinden dolayı bu imkânlardan faydalanamamaktadırlar. Univerist’in uzman yurtdışı eğitim danışmanları bu noktada Size Kariyer Danışmanlığı yaparak, Size en uygun üniversite imkânını sunmaktadırlar. Bu bağlamda öncelikle Sizin profil analizini yapıyor, kariyer hedeflerinizi birlikte oluşturuyoruz. Bundan sonra da üniversite eğitiminizle ilgili her bir teklifin güçlü ve zayıf yönlerini de belirterek Size alternatif teklifler sunuyoruz. Daha sonra Sizin kararlarınız doğrultusunda üniversite başvurularını yapıyor ve daha sonra kayıt ve konaklama işlemlerini de biz yapıyoruz.

Lise sonrası üniversite eğitimi için öncelikle hangi bölümü okuyacağına karar verilmelidir. Ondan sonra üniversite seçimi yapılmalıdır. Bir üniversite bütün alanlarda iyi olmayabilir. Önemli olan Sizin alanınızla ilgili olarak dünyada kaçıncı sırada olduğudur. Bunun yanında bölümdeki öğretim üyelerinin kalitesinin, akademik çalışmalarının, eğitim ve araştırma altyapısının ve mezunlarının iş bulma durumlarının mutlaka araştırılması ve bundan sonra seçimin yapılması gerekmektedir.

Yurtdışında eğitim almanız için İngilizcenizin veya gideceğiniz ülkenin anadilini çok iyi biliyor olmanız ve bunu da belgelemeniz gerekmektedir. Eğer dil yeterliliğiniz yoksa hazırlık programı olan bir üniversiteye yerleşmeniz gerekmektedir. Yurtdışında hangi üniversitede eğitim alacağınıza karar verirken Türkiye’de kolay denklik alabileceğiniz bir üniversite tercih edilmelidir. Bunun için de gideceğiniz üniversitenin YÖK’ün kabul ettiği akademik sıralamalarda ilk binde olmasına ve eğitiminin kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca mümkünse yurtdışında eğitim almak istediğiniz bölümü Türkiye’de kazanmış olmak, denklik aşamasında Size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Yurtdışında Üniversite Okumanın Avantajları;

  • Üniversite sınavına girmeden istediğiniz bölümde okuma imkanı (bazı ülkelerde)
  • İngilizce olarak eğitim alma ve ingilizceyi geliştirme imkanı
  • Türkiye’deki vakıf üniversite maliyetlerinden daha ucuza uluslararası kaliteli üniversitelerde eğitim görme imkanı
  • Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde bazı bölümlerde 3 yılda mezun olma imkanı
  • Uluslararası tecrübe
  • Vizyonu gelişir ve dünyaya daha geniş bir perspektiften bakmayı öğreni.
  • Özgüveni artar ve sorumluluk duygusu gelişir.
  • Uluslararası network
  • Çokuluslu şirketlerde çalışma imkanı
  • Yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmada avantajlar
  • Düşük maliyetlerle birçok ülkeyi gezme imkanı

Başvuru Tarihleri

Üniversitelerin son başvuru tarihleri değişiklik göstermektedir. Ancak genel itibariyle başlangıç tarihinden en az 6 ay önce başvurmakta fayda vardır. Kontenjan durumu, konaklama organizasyonu, farklı okul tercihleri, okul kabul belgelerinizin gelmesi ve vize işlemleri açısından bu süre çok önemlidir.

Dil Belgesi

Türkiye’deki üniversitelerin çoğunun eğitim dili Türkçe olduğundan ve ana dil olarak Türkçe konuşulduğu için yurtdışındaki İngilizce eğitim veren okullar öğrencilerden resmi sınav skorları istemektedirler. Genel itibariyle İngiltere için IELTS, ABD, Kanada, Avustralya ve diğer ülkeler için ise TOEFL kabul edilir. Ancak birçok üniversite hem IELTS hem de TOEFL sınavlarını kabul etmektedir. Minimumda doğrudan yerleştirmeler için IELTS 6.5, TOEFL için ise 85 ve üzeri istenecektir.

Niyet Mektubu (SOP-Statement of Purpose)

Yüksek lisans başvurularında öğrenci kabulünde en etkili kriterlerden bir niyet mektubudur. Kurul Sizi bu mektuba göre değerlendirecek, kim olduğunuzu, neler yaptığınızı, neler yapmayı planladığınızı, niçin yüksek lisans yapmak istediğinizi, hangi alanda yüksek lisans yapmak istediğinizi mutlaka bu mektupta görmek isteyecektir. Bu mektubun iyi ve akademik bir İngilizce ile yazılmış olması ve hedeflerinizi ve neden bu okulda eğitim almak istediğinizi oldukça açık ve net biçimde anlatması gerekmektedir. Bu nedenle niyet mektubu yazılırken mutlaka bir danışmandan yardım alınmalıdır.

​​Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrencilere talepleri doğrultusunda uzman ve tecrübeli kadromuzla doğru, uygun, güvenli ve kaliteli bir eğitim hayatı için bilgilendirmeler yapıyor, yurt dışı üniversite hayallerinin gerçekleşmesi için destek veriyoruz.

Sizde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminizi yurt dışında almak ve hayallerinizi yurt dışındaki en iyi üniversitelerden birinde devam etmek istiyorsanız, ilgi duyduğunuz ülke, üniversite ve bölümlerle ilgili web sayfalarını inceleyiniz ve taleplerinizi bize iletiniz.